Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

МГО "Ми Українці" запрошують прийняти участь у роботі Шевченківського міжнародного літературного конгресу

Щиро запрошуємо Вас узяти участь у роботі Шевченківського міжнародного літературного конгресу, який відбудеться 10 – 11 березня 2014 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Мета Конгресу: привернути увагу світової наукової спільноти до постаті Тараса Шевченка та його ролі в гуманітарних цивілізаційних процесах, до проблеми збереження і дослідження його культурно-мистецької спадщини; в умовах сучасного світу спонукати широкий науковий загал до переосмислення етнонаціональних особливостей, розуміння важливості вивчення української духовної спадщини, державотворчих традицій, зафіксованих у творчості Тараса Шевченка, та творення нових вартостей задля «єдності в розмаїтті».

Місце проведення Конгресу – Інститут філології, історичний факультет і філософський факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Роботу конгресу заплановано у такому форматі:

  • Пленарне засідання (10 березня об 11 годині в приміщенні Українського Дому).
  • Робота круглих столів (11 березня з 10 години):

«Феномен Тараса Шевченка в українському літературному процесі» та «Рецепції та переклади спадщини Тараса Шевченка» (Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка).  «Постать Т. Шевченка в українській філософській думці» (Філософський факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка). «Роль Т. Шевченка в історії Української Держави» (Історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка). Як робота окремої секції запланована участь у роботі Конгресу аспірантів і студентів.

Окрім того, учасники Конгресу матимуть можливість бути присутніми на урочистому засіданні з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, яке відбудеться 9 березня 2014 року в Палаці «Україна», а також відвідати Національний музей Тараса Шевченка по завершенні пленарного засідання 10 березня та здійснити екскурсію Києвом 12 березня.

Проживання і харчування учасників Конгресу – за рахунок оргкомітетів.

Матеріали Конгресу будуть надруковані в спеціальному випуску «Шевченкознавчих студій». На його основі буде розроблений підсумковий інформаційно-аналітичний матеріал для розміщення в Інтернет-мережі.

Про участь у роботі Конгресу просимо повідомити до 1 лютого  2014 року.  E-mail: shevchenko.center@gmail.comабо за тел. (067 7676449) (Сліпушко Оксана Миколаївна);  067 436 4909 (Гальчук Оксана Василівна); 066 8487931( Данильченко Оксана  Юріївна)

Чекаємо на Вашу співпрацю!

27.01.2014