Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

За сприянням МГО "Ми Українці" вийшла книжка «Закарпатські студенти в європейських університетах 1407-1919»

За сприянням Міжнародної громадської організації вийшла книжка Ласло Сьогі «Закарпатські студенти в європейських університетах 1407-1919». Автор Сьогі Ласло – знаний в Україні угорський діяч архівної справи, історик, бібліотекар, Генеральний директор Бібліотеки та архіву Будапештського університету ім. Етвеша Лоранда (1995-2013), голова Спілки архівістів Угорщини (2000-2008). Рецензентом цієї книжки є заступник Голови Ради Старійшин МГО «Ми Українці», доктор історичних наук, професор Ірина Матяш.

Це видання містить відомості про навчання вихідців із Закарпаття у вищих навчальних закладах Європи за доби Середньовіччя та Нового часу від 1407 р. до 1919 р., виявлені в історичних джерелах (насамперед – в архівних документах) і подані у формі баз даних. У виданні проаналізовано ключові тенденції навчання закарпатських студентів у зарубіжних університетах.

Ця книга для науковців, дослідників генеалогії та всіх, хто цікавиться історією взаємин України та європейських країн, історичним минулим України і Угорщини.

Презентація в України відбудеться у лютому місяці, детальна інформація буде розміщена на нашому сайті.

17.01.2014