Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

Заступник голови МГО "Ми Українці" Ігор Шестак про роль верби в українській історії та сьогоденні

Так повелось в історії людства, що завжди Авель і Каїн – завжди поряд. Життя і смерть, сворення і знищення, жадібність і доброта - в довічній барні.

Бездумно нищиться бразильська сельва вирубкою під кавові плантації. Прокладання Панамериканського шосе довжиною в 30 тисяч км, через незайману сельву багатьох країн ОБОХ АМЕРИК, завдала непоправної шкоди ГОЛОВНИМ ЛЕГЕНЯМ ПЛАНЕТИ! Але купка найбагатших не зупиняється у своїй ненаситній жадобі надзбагачення. Зараз людство стоїть за крок до незворотної екологічної катастрофи!

В Україні, з року в рік варварськи вирубуються КАРПАТСЬКІ ЛІСИ, як зрештою і всі ліси країни. Підлітаючи до Києва не забудьте поглянути на землю за півгодини до приземлення. Ви побачите кільця зелені з вирізаними лісами в середині. З землі, зовні - все нормально, а на справді це – лише видимість – омана рук спритних ділків, які торгують лісом. Ось уже скільки років каравани лісовозів, розрізаючи фарами нічну пітьму вивозять деревину.

Свого часу, після нещадного плюндрування Карпат в Австрійськію імперією, УРСР проводила планомірні посадки лісів. А зараз, повертаючись з Івано-Франківщини ми, нажаль, бачимо вщент виголені гори. диявольські горе-перукарі не замислюються про ерозії гір, якість повітря, яким вони також змушені дихати, не розуміючи, що від цієї біди не уникнути, сховавшись в іншій державі, як і від коронавірусу! В ХХІ столітті всі народи світу водночас заговорили про екологічу кастастрофу, яка вже давно підкрадалась до найнедоторканішого ресурсу ЖИТТЯ на планеті Земля – ПОВІТРЯ. Такий стан речей на Землі склався внаслідок бездумного споживацького ставлення до світу, в якому ми живемо.

Звісно, гроші не пахнуть. Але один мудрець сказав: «У вічній гонитві за надприбутками, люди будуть нищити ліси доти, допоки не второпають, що грошима неможливо дихати, їх не можна ні їсти, а ні пити!».

Стихійно зародився міжнародний рух масового заліснення «10 ТИСЯЧ САЖЕНЦІВ ЗА ОДИН ДЕНЬ». Відомий вітчизняний підприємець, засновник Всеукраїнської Ресурсної Біологічної Академіїї «ВЕРБА» - Леонід Мележик, який виводить нові сорти дерев на основі серйозних наукових досліджень, запропонував у переддень великодніх свят провести Всеукраїнську акцію посадки ВЕРБИ.

Громадська організація «Міжародне гуманітарне об’єднання «Ми українці» підтримує нагальний для кожного проект посадки верби. Зараз у автора цих рядків на підвіконні стоять саджанці верби, які ось-ось перетворяться на дерева з корінням!

Звертаємось до настоятелі релігійних громад України х проханням підтримати ідеї посадки дерев. Допоможіть започаткуємо традицію пагінці дерев ОСВЯЧУВАТИ на вербну неділю і висаджувати, а не навпаки – ламати дерева і нести до церкви.

ВЕРБА як ВИШИВАНКА й ПИСАНКА - символи України. Згадаймо, що кульмінацією драми «Лісова пісня» Лесі Українки, перетворення головної героїні, Мавки, на вербу і загибель від рук лихої людини. Немає нічого нового, чого б не було раніше у світі цьому – одні варварськи вирубують дерева, інші - саджают молоді саджанці, даруючи надію світу, що БУДЕ ЖИТТЯ НА ПЛАНЕТІ ЗЕМЛЯ! Майбутнє наших дітей в наших руках, тому їх не можна опускати. Запрошуємо всіх Небайдужих взяти участь в дії!

Відновимо природній ресурси нашої України, нашої планети!

Заступник голови МГО "Ми Українці" - Ігор Шестак

13.04.2020