Вшанування жертв Голодомору на Сумщині

21 листопада у літературній вітальні Сумського державного університету пройшла година-реквієм «До 80-х роковин Голодомору 1932-1933 рр. в Україні».

Голова Сумського осередку МГО «Ми українці», автор вступної статті до «Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Сумська область» Валерій Власенко розповів студентам причини штучного голодомору, навів приклади реалізації терору голодом проти українського селянства на Сумщині. Заступник голови місцевого осередку МГО «Ми українці», завідувач кафедри історії Вадим Нестеренко охарактеризував соціально-економічні, політичні та морально-психологічні наслідки національної трагедії українців.

На заході була представлена виставка зарубіжних, всеукраїнських та місцевих видань, присвячених цій жахливій сторінці української історії. Під час акції студенти переглянули документально-публіцистичний фільм, а наприкінці – вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

25.11.2013