Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

Всеукраїнський захід «Лікарі України за МИР»

likariZaMir

6 серпня 2020 р. Національна академія медичних наук України з провела Всеукраїнський захід «Лікарі України за МИР» нагоди відзначення Міжнародного дня «Лікарі світу за МИР».

Всі працівники інститутів НАМН України працювали з символічними голубами «миру» на білих халатах. Захід підтримали Всеукраїнське Лікарське Товариство, Київський міський центр громадського здоров’я, лікарі Києва, Хмельницького та інших областей України.

Під час проведення заходу було підписано відкритий лист-звернення до лікарів Російській Федерації, Всесвітньої організації охорони здоров’я та до своїх колег в усьому світі — закликати політиків покласти край війнам, припинити вбивства і кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя, а відомі доктори випустили у небо символічних голубів миру!

likariZaMir

На превеликий жаль, українці зараз гинуть, захищаючи територіальну цілісність нашої Батьківщини, боронять Україну від кремлівської навали. Українські лікарі, зокрема кращі фахівці НАМН України проводять надскладні операції, працюють наднормово, не виходять з операційних. Вкладають всі сили і душу, рятуючи життя кожному пораненому. Надаючи допомогу на передовій, медики наражаються на смертельну небезпеку, отримують поранення, а дехто з них – гине. Московський агресор та його приспішники повністю ігнорують норми Женевських конвенцій щодо особливого статусу медичних працівників – окупанти обстрілюють «швидкі», вбивають медиків.

likariZaMir

Найбільша цінність — це людське життя. Лікарське співтовариство не може пасивно мовчати, коли кожного дня в Україні через зовнішню агресію гинуть цивільні та військові. Тільки разом ми зможемо зупинити війну.

Захід пройшов на території ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. О.М. Лук’янової НАМН України» за адресою: м. Київ, вул. Платона Майбороди, 8. Під час проведення заходу присутні вшанували загиблих медиків хвилиною мовчання.

17.08.2020