Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

Представники МГО "Ми Українці" взяли участь в урочистих заходах, присвячених 200-річчя Т.Г. Шевченка

9 березня 2014 року члени Ради Старійшин прийняли участь в урочистому відкритті оновленого Національного музею Тараса Шевченка, де були презентовані дві виставки: Перша всеукраїнська мистецька акція для обдарованих дітей та молоді «Мій Шевченко» та друга виставка «Світлий шлях» сучасної ікони й рушника. Талановиті діти з усіх регіонів України малювали малюнки за мотивами творів Т. Г. Шевченка, переписували його вірші каліграфічним почерком та декламували вірші поета. До експозиції виставки «Світлий шлях» ввійшли образи, виконані в різних техніках, зокрема, авторські інтерпретації прийомів українських і зарубіжних іконописних шкіл, сучасна творча ікона, а також вишиті та ткані рушники, які виконали майстри з різних куточків України.

В цей день у парку ім. Т. Шевченко відбувся мітинг присвячений 200-річчю з дня народження Великого Кобзаря.

Делегація представників Міжнародної громадської організації  «Ми Українці» урочисто поклали вінок до памятника видатного українського генія. Заступник голови ради Старійшин Ігор Шестак висловив промову перед зібранням, у якій закликав народ України сприяти розвитку національної культури. «Ми Українці – це велика міжнаціональна родина, яка споконвіку мирно існувала на нашій землі. Велич насліддя геніального Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченко живе в серці кожного громадянина України і несе у світ полум’я української культури. Саме культура врятує мир, за який слід боротися світовому людству сьогодні…».

Закінчив звернення до зібрання від МГО «Ми Українці» жива легенда сучасного кобзарства, народний артист України та лауреат Національної премії імені Т.Шевченка Василь Григорович Нечепа, своїм виступом присвяченим памяті Т. Шевченка. Також в цей день на висоті пам’ятника Кобзарю була розвернута як прапор миру та єднання українців, карта «Україна- єдина країна» народної майстрині Тетяни Протчевої.

Більше фотографій – у нашій фотогалереї.

11.03.2014