Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

Мистецький вернісаж «Київ Золотоверхий»

Вшануванням свята Дня величного міста Києва, став мистецький вернісаж «Київ Золотоверхий», організований та проведений галереєю «Провідні митці України» Видавничого Дому «Епоха» сумісно з ТОВ «Інтелект нації» на чолі її генерального директора, засновника галереї та видавця альманаху «Наша епоха», заступника голови ТОВ «Інтелект нації» з питань культури Світлани Алєкс.

Мета культурно-мистецького вернісажу є художнє віддзеркалення митцями у своїх витворах архітектурних, духовних споруд Києва різних вірувань, часів та епох.

В межах цього заходу пройшло п’ять різних тематичних виставок у Києві. На виставці «Духовна Україна» були представлені художні роботи митців інших регіонів України: Донеччини, Прикарпаття, Луганщини, Харківщини.  На художній виставці «Дипломатична кава» у будинку-музеї Михайла Грушевського відбулась зустріч митців з дипломатами десяти держав, народними депутатами Верховної Ради України, представниками наукової та ділової еліти столиці.  На виставці «Митці Києва» у театрі «Сузір’я» представили   роботи  києвські художники. Виставка  «Талановита молодь України» відбулась в російській дитячій галереї « Шоколадний будинок» на котрій представлялись роботи учнів Національної академії мистецтв та архітектури  І.Задніпрянної , Н.Семенюка, А.Мельникової, М. Купкіна та   інша талановита молодь, учні корифеїв українського мистецтва,таких як   президента Національної академії  мистецтв та архітектури  А.В.Чебикіна.

Заключна мистецька виставка «Київ Золотоверхий» пройшла в Українському фонді культури, де брали участь народні художники України В.Ковтун, В.Васецький, С.Джус, М.Джус, М.Романішин (1933-1999р.н.), Н.Божко ; заслужені художники України Л.Лопухова, Т.Джус, Грищенко; лауреат премії ім. Островського Ю.Пацал; лауреат книги «Рекорди України» Й.Осташинський; заслужений журналіст України В.Давиденко; почесний академік   Національної академії мистецтв та архітектури України О.Дубовік.

Не стали осторонь в культурно-мистецькій події міста київські громади та організації. Підтримкою галереї в проведенні цих заходів стали Київське міське об’єднання художників, Міжнародна громадська організація «Ми Українці», головою якої є С.А. Дьяченко, політична партія  «Справедлива Україна», Всеукраїнська парламентська організація «Жінки України». Для більш вільного спілкування гостей галереї ресторан « Грандаль» люб’язно надав свої послуги.

Тож за підтримкою цих організацій, перш за все, привертається увага до духовних потреб відомих місту та країні людей. Це було є і буде пріоритетом  лідерів, тому і надалі будуть залучатись громади до цих важливих для суспільства подій в Україні.

28.05.2012