Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

23 січня відбувся спільний захід «Україна – багатонаціональна культурна скарбниця»

svichado1

23 січня 2020 року ЦРБ ЦБР «Свічадо» та ГО «Міжнародне гуманітарне об’єднання «МИ УКРАЇНЦІ» провели культурний захід «Україна – багатонаціональна культурна скарбниця»

«Усвідомлення краси врятує світ», сказав колись великій гуманіст, митець Микола Реріх. Бібліотеки з давніх-давен були особливим центрами культури та інтелектуального розвитку людства. Ще зі історії відомі бібліотеки стародавнього світу в Ефесі, Пергамі, Александрії, Сераппіса, бібліотека Ярослава Мудрого при храмі святої Софії у Києві. Україна завжди була на перехресті торгових шляхів і акумулювала знання і культури різних народів. Сучасні бібліотеки і сьогодні виконують свою просвітницьку місію, притягують до себе людей різних за національністю, статками, віком, вподобаннями та особливостями потреб здоров'я. Але всі ми, хто любить свою батьківщину та розбудовує її, всі ми є українцями.

Оновлена ЦРБ ЦБС «Свічадо» - бібліотека європейського рівня, здатна задовольнити інформаційні, освітньо-культурні потреби громади; центр саморозвитку, цікавих зустрічей, корисного проведення часу, культурний простір; епіцентр соціокультурних подій, центр продуктивної роботи, навчання, дозвілля; громадський корисний простір з мобільною системою меблів, можливістю підключення до мережі Інтернет у будь-якій точці приміщення, з доступом до електронних інформаційних баз даних публічних бібліотек всіх рівнів.

svichado2

До надсучасної бібліотеки приходять не тільки дорослі читачі, а й школярі спільно готувати уроки, та проводити дозвілля, мами з малюками, які поза сумнівом в майбутньому стануть справжніми читачами, а деякі з них і науковим стратегічним потенціалом держави. Крім читання книг та пошуку інформації в Інтернет-мережі, однією з форм сучасного розвитку культури нації, безумовно, є проведення творчих зустрічей з відомими митцями, письменниками та поетами, під гаслом: «Україна – Багатонаціональна культурна скарбниця».

Яскравою подією цього року 23 cічня став творчій вечір поета і письменника Ігоря Юрійовича Шестака «Білий ангел з крилами ночі», присвячений темі любові честі й відданості, члена Національної спілки журналістів України, засновника творчої майстерні «І-Дея» та музично-літературного клубу «ШИНЕЛЪ» який вже 8 років продовжує традиції історично-знакового клубу започаткованого ще 150 років тому Миколою Лисенком.

svichado3

Пан Шестак успішно поєднує медичну практику вертебролога з творчим процесом, суспільною діяльністю на посаді заступника голови Ради старійшин «Міжнародного Гуманітарного об’єднання «Ми Українці». Автор ексклюзивної методики здоров'я дитини «Переможець» , має близько 300 публікацій з проблем здоров'я, екології та педагогіки. Пише твори крім рідної, також польською та сербохорватською мовами.

На творчому вечорі Ігор Юрійович презентував свою нову збірку віршів, та прозу з книги, яка вже у цьому році стане сюрпризом для наших читачів. Поезія наповнена енергією кохання на тлі мажорного поетичного слова.

svichado4

Гості та співробітники районної бібліотеки з задоволенням взяли участь у живому, натхненному спілкуванні з літератором. Творчість Шестака насичена нотами позитиву та любові до життя, що зараз дуже актуально як для дорослих та дітей.

ГО МГО «МИ УКРАЇНЦІ» та ЦРБ «Свічадо» вирішили поєднати власні зусилля і із залученням громадськості у справі культури в цьому напрямку, що безумовно буде сприяти покращенню стану здоров’я Киян і розвитку загальної культури українців!

03.02.2020