Міжнародне гуманітарне об'єднання«Ми українці»
Єднаймося, українці!

200-річчя великого Кобзаря Т.Г. Шевченка

  «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа.                                                            

   Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури.                                                 

  Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим.                  

  Доля переслідувала його в житті скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в іржу, ані його любові до людей в ненависть і погорду, а віри в Бога у зневіру і песимізм.

  Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори.         

  Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко».

Іван Франко


09 березня 2014 року весь світ відзначатиме 200-річчя від дня народження видатного українського поета та громадського діяча - Тараса Григоровича Шевченка. Не викликає сумнівів, що це була і є наймасштабніша постать української нації, стрижень її розвитку.

Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

Поезію Шевченка люблять усі народи! Ретельно вивчено і десятки разів прокоментовано кожен його твір. Ми звикли звірятися за Шевченковою творчістю у своїх почуваннях, поглядах на життя, на історичні події — його слово не має фальшу, тут все істина.

Він і сьогодні сучасний. Його твори пройняті демократичними ідеями, набули популярності серед широких народних мас. Його заклик до братерства й любові, до правди й справедливості, а над усе — до волі, має всесвітнє значення.

Вшановуючи пам’ять Тараса Шевченка, українська громада завжди прагнула, аби ім’я великого поета не втратило ані своїх шанувальників, ані того глибокого значення, яке воно мало для історії України.

 

Ми пам’ятаємо, поважаємо та захоплюємось ним!

 

 

З повагою,

Члени Ради Старійшин МГО «Ми України»

 

08.03.2014